Groeien met je bedrijf, wie wil dit nu niet?

Als startende ondernemer wil je natuurlijk zo succesvol mogelijk van start gaan. Slim werken aan je eigen succes. Maar hoe doe ik dat, hoor ik je denken. Welke aandachtspunten mag je niet over het hoofd zien? Deze 5 tips gaan je daarbij helpen.

 

Tip 1. Zorg dat je bereikbaar bent

Wanneer jij nieuwe klanten wilt binnen halen, is goede bereikbaarheid essentieel. Het klinkt simpel, en dat is het ook. Kies voor een zakelijke mobiel en een vast telefoonnummer. Dit vaste nummer schakel je natuurlijk door naar je mobiel. In het begin zal je zelf volledig jouw telefoonservice beheren. Het is mogelijk om het in delen uit handen te geven bij een Virtual Assistant (VA). Zo blijft jouw aandacht gericht op de lopende zaken van dat moment. Er zijn ook bedrijven die je bereikbaarheid volledig voor je uit handen nemen, zoals Stipt (https://www.stipt.nl/).

Goed bereikbaar zijn geldt ook voor je website. De meeste klanten nemen graag een kijkje. Lekker rondneuzen of jij hem/haar aanspreekt, wat je te bieden hebt en hoeveel dat kost.

Tip 2. Zet social media op de juiste manier in

Social Media is onmisbaar om nieuwe klanten te werven. En ook om contact met bestaande klanten te onderhouden. Voor je aan de slag gaat met je socials moet je weten welk platform je voor welk doel gaat gebruiken. En wie jouw doelgroep is. Waar zoeken jouw potentiƫle klanten naar? Op welke socials zit jouw doelgroep? Zitten zij op Instagram, Facebook of LinkedIn? Ieder medium is anders en vraagt eigen content.

Een VA (Virtual Assistant) kan je helpen bij je online zichtbaarheid. Zij heeft vaak ervaring met het opzetten van socialmedia-accounts en ook bij het bewerken van je content en het plaatsen hiervan. Samen met jou geeft ze jouw media vorm. Jij geeft de input en zij doet de afwerking. Inclusief een consistente huisstijl. Dit zorgt voor een duidelijk herkenbare communicatie, en dat is weer belangrijk om succesvol te worden.

Tip 3. Ken je klant en verhoog je omzet

Klantinzicht is belangrijk om op social media de juiste doelgroep aan te spreken. Maar klantinzicht is ook belangrijk voor je sales. Door in te spelen op de behoefte van jouw specifieke klant, weet jij je product of dienst veel sneller te verkopen. Durf commercieel te zijn, zonder je authenticiteit te verliezen. Blijf dicht bij jezelf en promoot je product of dienst optimaal. Dit is een uitstekende basis voor je sales.

 

Tip 4. Besteed werkzaamheden uit

Wees nou eerlijk, ben jij goed in alles? En belangrijker: word jij blij van alles wat bij het ondernemen hoort? Alles zelf willen doen, dat is de valkuil voor iedere startende ondernemer. Een Virtueel Assistant (VA) kan je veel werk uit handen nemen. Zoals je content, je administratie en andere taken die niet direct je core business zijn.

Door deze werkzaamheden uit handen te geven, geef je jezelf tijd. Tijd die je beter kunt gebruiken om je te richten op waar je echt goed in bent. En waar je blij van wordt. Werk uitbesteden aan iemand die kennis van zaken heeft is een kleine investering. Maar wel een die vanaf het begin van je onderneming de moeite waard is!

 

Tip 5. Houd focus op je doel

Want focus = resultaat. Houd je doel dus duidelijk voor ogen bij al je plannen en acties. En heb je een keer een tegenslag? Sta op en ga verder. Want juist door fouten te maken of tegenslagen te ervaren, groei jij als ondernemer.

2 gedachten over “Groeien met je bedrijf, wie wil dit nu niet?

Reacties zijn gesloten.