Hypnose en coaching

Wat een bijzondere ervaring heb ik gister gehad…

Vrijdag 24 maart 2023 was ik in Baarn bij de Speeldoos op het event van TalentFirst Kunsten van Coachen.

Er waren verschillende workshops waar je je vooraf voor kon aanmelden. Hieronder was ook een workshop Hypnose. Dit vind ik al een tijdje erg interessant dus dacht daar ga ik me voor inschrijven.

Er werd me gevraagd of ik wilde assisteren tijdens de workshop, dus in trans gebracht wilde worden.

Nieuwsgierig als ik ben, heb ik natuurlijk ja gezegd. Geen idee wat ik er van moest verwachten. Ik keek vroeger Rasti Rostelli en vond het altijd zo raar om te zien dat mensen ineens weg waren. Ik kon me niet voorstellen dat dit bij mij ook zou gebeuren. Wat zeg nou eerlijk ja valt toch niet zomaar in slaap?

Nee idd, je valt niet zomaar in slaap kan ik je zeggen, je bent gewoon in het hier en nu en je hoort alles wat er gezegd wordt, alleen je reageert er niet op. Niet omdat je het niet kan, maar omdat je daar geen behoefte aan hebt. Tenminste ik niet.

Voor de workshop heb ik eerst alleen met @Bettie gezeten. Ze vertelde me wat we gingen doen en heeft me laten voelen wat er gebeurd wanneer je in trance gaat (onder hypnose). Ik moest in haar ogen kijken en met mijn rechterhand op die van haar duwen. Wanneer zij tot 3 telde, knipte ze met haar vinden en tegelijkertijd trok ze haar hand weg. Als een spierloze arm viel die langs mijn lichaam zonder dat ik dit tegen kon houden. Maar ik voelde het wel gebeuren. Dit heeft ze 3x gedaan en bij de laatste keer ook een paar vragen gesteld. Ze vroeg me naar een tijd te gaan waar ik een kind was en blij. Gek genoeg zag ik gelijk mezelf in een speeltuintje spelen met mijn vriendinnen. Ze vroeg me hoe oud ik was en of er mensen bij waren en nog een paar vragen. Ze zei voor ze me weer terug bracht, als je zo wakker wordt voel je je vrolijk en blij net als toen je dat kleine meisje was. Ik voelde mijn mondhoeken direct al trekken en een glimlach op mijn gezicht toveren. En 1, 2, 3 knip en daar was ik weer… Als of er niets gebeurd was.

Tijdens de workshop deden we dus het zelfde. Ik vond het best spannend. Want zal ze nu hetzelfde doen als wat we geoefend hebben, of gaat het anders? En wat zal ze vragen?
Ze vroeg me eigenlijk weer het zelfde, alleen nu was ik niet in de speeltuin maar op het schoolplein tijdens de pauze.

Voor de mensen die mij niet kennen, ik hou van controle hebben over mezelf en dingen die om mij heen gebeuren, ik ben redelijk sceptisch, maar sta wel open voor spiritualiteit, hypnose etc. Wat ik dus wil zeggen, ik laat me dit niet gewoon gebeuren. Ik heb ook echt wel momenten gehad dat ik gedachtes had, maar ik deed er niets mee tijdens de hypnose. Ik hoefde de controle niet, het was wel oke zo…

Al met al, ik vond het een hele bijzondere ervaring, heel mooi en waardevol. En misschien ga ik wel een keer een sessie boeken bij Bettie, gewoon om mijn nieuwsgierigheid nog meer ruimte te geven.

Nu je dit allemaal gelezen hebt, hoor ik je denken, Hoe kan het je dan helpen bij coaching?
Dat is eigenlijk heel simpel als ik Bettie moet geloven. Want tijdens coachingsessies ga je opzoek naar de kern van de vraag of het probleem. Om hier te komen heb je meestal meerdere sessies nodig. Bij Hypnose kan je al in een sessie bij de kern of het probleem komen. Hierdoor kan je sneller aan je herstel werken. Bij lichamelijke klachten en of brun out klachten kan dit dus zeker van meerwaarde zijn. Wil jij meer weten over hynose dan verwijs ik je graag door naar de stie van Bettie (www.effactief.nl