Ontmoet, Barry Peulen

Barry Peulen, vestigingsmanager bij Select HR in Hilversum.
Als vestigingsmanager ben je ook een soort van ondernemer, je runt als het ware je eigen toko, alleen dan in loondienst.

Wie ben jij?
Ik ben van origine Limburger, 37 jaar en vader van 4 kinderen. Ik ben de man van Carolina, die per toeval terecht is gekomen in de uitzendbranche. Studeren was niet echt iets voor mij. Werken en leren beviel mij veel beter.
In 2009 kwam ik zonder werk te zitten. Ik liep een uitzendbureau binnen voor werk. Daar zag ik verschillende lege bureaus en dacht “1 van die bureaus wordt voor mij”. En zo startte ik bij Olympia.
Ik vind het fijn om mensen te helpen, te weten wat hun way of live is en vind de diversiteit heerlijk. Ik kom uit een volksbuurt dus met die interesse voor mensen ben ik opgevoed. Het zit in mij.

Wat doe je precies?
Ik ben vestigingsmanager bij Select HR in Hilversum. Ik werk samen met een collega. Die stuur ik aan  op papier, maar samen runnen we deze vestiging. We bestaan 2 jaar en willen langzaam groeien. Ik vind het belangrijk om mensen in hun kracht te laten werken. Samen kom je verder dan alleen. Je kunt niet alles zelf doen.

 

Wat deed je hiervoor?
Hiervoor werkte ik bij Staffing Force.

Waarom ben je ondernemer geworden?
De mogelijkheid om een eigen vestiging te runnen vind ik een uitdaging. Alles binnen de uitzendwereld heb ik wel gezien: inhouse, key-accounts, maar nooit iets opgezet. Mijn uitdaging is van niets iets maken. Het is voor mij een test case, hoe hoog ligt mijn lat, kan ik dit? 

Wat vind je het leukste aan het ondernemerschap?
Het contact met de mensen, de klant en de kandidaat, dat vind ik echt nog steeds het leukst. Daarnaast vind ik de  vrijheid die ik van Select HR krijg superfijn. Ik heb richtlijnen maar die zijn flexibel. Doordat zij zo flexibel omgaan met iemand zoals ik, krijgen ze ook creatieve werknemers en die benaderen de markt op een andere manier dan de andere uitzendbureaus die sturen op KPI’s (aantal belletjes of omzet).
Ik krijg de vrijheid om de doelen te behalen zoals ik denk dat het beste is.
Hoe zet je de mens het beste in zijn kracht, dat is wat Select HR heel goed doet.

Ik zit vol tussen de ondernemers zoals Peter Grifioen, Peter van Kleij, Bart Gonnisssen en Ge Geurts, dat inspireert mij. Ik kan een op een met ze sparren en dat maakt het geweldig. Bij een groot bedrijf word ik beperkt in mijn kwaliteiten. Ik ben niet iemand die graag binnen de lijntjes kleurt, vroeger al niet.

Waar loop je tegen aan als ondernemer?
De commitment van de klant. Klanten gaan niet meer zo snel de langdurige relatie aan. We vechten allemaal om dezelfde mensen, voor dezelfde functies. Je moet er snel bij zijn en alert zijn. De nieuwe wetgeving zorgt voor minder uitzending en meer W&S. Je geluksmoment is snel weg. Even kort door de bocht gezegd, een fee is korte omzet en uitzenden biedt mogelijkheid tot langer durende omzet.

Waarom kiezen mensen voor jou of jouw product?
De kwaliteit van selectie. We hebben allemaal dezelfde diensten en kunnen dezelfde mensen leveren. Het verschil zit hem in de mensen die selecteren. Die maken of breken het proces. We kunnen alles kopiëren van elkaar. Zo zegt Randstad: “Wij hebben de beste mensen”. Young professionals zegt: “Wij leveren jongere”. Natuurlijk kunnen wij dit ook. Maar ik als persoon ben uniek. Onze manier van aanpak, de gesprekken voeren, die zijn anders dan die van andere bureaus. Wij zijn meer op de mens dan op het werk gericht. Het is op de toekomst gericht. Wie is de mens die voor mij zit. Wij verkopen mensen, geen papier. Wij kijken naar de match ook op persoonlijk vlak.

Wat zijn je dromen, wat wil je zakelijk nog bereiken?
Toen ik aan deze uitdaging startte had ik 1 droom: zo snel mogelijk groeien. Gelukkig kan je dromen bij stellen. Ik wil over 5 jaar grote units (specialismes), grote kantoren door heel Nederland.

We hebben nu een stabiele basis in Hilversum. De volgende stap is groeien in vestiging en dan meerdere vestigingen in Nederland. Wij willen niet in elke stad zitten. 1 grote vestiging op mooie plek, waar vanuit je alles goed kan aanrijden, met verschillende units van specialisme. Totaal heeft Select HR in Nederland 3 vestigingen. In Den Bosch, Sliedrecht en Hilversum.

Heb je nog tips voor andere ondernemers? 
Doe en volg je hart.

Wil je nog iets kwijt?
“Quality is performance by genuine people.
Kwaliteit is voor Select HR niet zomaar een begrip. Kwaliteit zit in onze oprechtheid, in ons maatwerk, in onze expertise. We luisteren, zijn volwaardig gesprekspartner en nemen de tijd. We starten steeds vanuit de mens, daarom kan je bij Select HR rekenen op betrokken consultants die hun kennis van zaken graag delen.”

Aan welke ondernemer geeft jij het interviewstokje door?
Mascha Mooy van Bye Bye burn-out. Ik ben heel benieuwd naar haar verhaal.

 

Contact gegevens:
Mail: barry.peulen@selecthr.nl
Website: www.selcethr.nl
LinkedIn: Barry Peulen