Ontmoet, Paulien van Eerdenburg

Ontmoet…
Paulien van Eerdenburg, oprichter van de Dutch Girlboss Academy. Paulien is gevraagd om aan dit blog mee te doen door Hanke den Boer van jouwmoment.nu.

Wie ben je?
Paulien van Eerdenburg (31 jaar) samenwonend met Wytse en kat Chica in Haarlem.

Wat doe je?
Ik ben oprichter van de Dutch Girlboss Academy, een Academy waar we met 11 experts een jaar lang ambitieuze girls begeleiden bij het realiseren van hun droombedrijf. We inspireren en helpen de girls graag om groter te denken en te doen. Vaak zien we dat ze ergens een passie voor hebben en in hun vak heel goed zijn maar weinig weten van het ondernemen. Welke businessmodel bij hun past en hoe ze een goede groeistrategie met bijpassende marketing uitrollen. Onlangs organiseerden we het eerste online Festival in de Dutch Girlboss groep. Inmiddels telt de groep bijna 2000 ambitieuze Girlbosses (to be) die heel graag een eigen bedrijf willen starten of inmiddels zijn gestart en hun bedrijf verder willen laten groeien. In de gratis groep helpen we elkaar verder en wanneer de girls toe zijn aan de volgende stap dan kunnen zij deelnemen in de Academy.
Hoe ben je begonnen?
Het ondernemen heeft er bij mij altijd ingezeten. Toen ik 8 jaar was gaf ik al ballet lessen voor 25 cent. Vanaf mijn 25ste ben ik echt gaan ondernemen en startte ik samen met mijn partner een wijnhandel. Tegelijkertijd deed ik tijdens mijn MBA opleiding onderzoek naar succesvolle ondernemers en leerde ik in de praktijk het ondernemen door veel vallen en opstaan. Ik kwam erachter dat veel mensen een eigen bedrijf starten om vrijheid na te streven maar zich vaak ongelukkig voelen en stress ervaren wanneer ze eenmaal dat bedrijf hebben.  Ik geloof erin dat je zowel geluk als succes in het ondernemen kunt nastreven. Vanuit mijn eigen ervaring en het onderzoek ontwikkelde ik een eigen methode waarmee ik ondernemers kan helpen. Uiteindelijk help ik Girlbosses het bedrijf en leven te creëren waar ze van dromen.
Waar doe je dat?
Met de girls die het jaarprogramma in de Academy volgen komen we één keer in de 6 weken live bij elkaar op een inspirerende locatie in Haarlem. De rest van mijn werk kan ik overal vandaan doen. Dat vind ik heel belangrijk. Ik wil niet gebonden zijn aan een plek. Ik vind het heerlijk om reizen en werken te combineren. Onlangs was ik op workation (een periode van bijvoorbeeld een week waarin je je afzondert om in alle aandacht te werken en genieten) in Sevilla. Het geeft mij een enorm gevoel van vrijheid dat ik in Sevilla kan werken en genieten van de stad. Ik kom altijd met heel veel nieuwe ideeën en inspiratie weer thuis.
Waarom ben je ondernemer geworden?
Het allerbelangrijkste is dat ik voelde dat ik meer wilde betekenen voor andere mensen. Dat er meer in mij zat dan dat er in mijn loondienst baan tot uiting kwam. Dat gevoel heb ik altijd gehad. Nu ik dagelijks lieve berichtjes ontvang van girls die door mij geïnspireerd raken denk ik, dat is waar ik het voor doe! Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn leven te kunnen inrichten zoals ik dat wil. En niet vast te zitten aan 25 vakantiedagen en een 9 tot 5 job. Ik wil kunnen werken waar, wanneer en met wie ik dat wil. Ik denk altijd, ik leef maar één keer en laat ik er dan alles uit halen wat er in zit.
Wat zijn de leuke kanten van het ondernemer zijn?
Helemaal je eigen ding kunnen doen. Mijn eigen visie en strategie kunnen formuleren en het bedrijf precies zo vormgeven als dat ik voor ogen heb. Uiteraard doe ik dit niet allemaal alleen maar inmiddels met een super fijn team om mij heen. Daarnaast kan ik doen wat ik het allerliefste doe, ambitieuze girls echt verder helpen. Ik zie zo veel girls die niet verder komen. Na een telefonische intake van 30 minuten weet ik snel waar de knelpunten zitten en wat ze kunnen doen om hun bedrijf verder te laten groeien. Hier ben ik goed in en vind ik het allerleukste wat er is, wat wil je nog meer?
En de minder leuke kanten?
Ik ben enorm ongeduldig. Wanneer ik vandaag iets bedenk dan wil ik dat dat het liefste gisteren al gerealiseerd is. Soms heeft je bedrijf echter rust nodig en dat is altijd een uitdaging voor mij. Aan de andere kant is er het natuurlijk een kracht en zet ik snel stappen.
Hoe gebruik je Social Media?
Mijn hele bedrijf draait op Social Media. De Dutch Girlboss Facebook groep is een enorm succes. Vanuit die groep komen de deelnemers voor de Dutch Girlboss Academy. Ik vind het enorm leuk om nieuwe leden in de groep te verwelkomen en we besteden veel aandacht aan persoonlijk contact met de girls.
Datzelfde geldt voor mijn persoonlijke Facebook profiel. Ik heb meer dan 4000 vrienden en dat vind ik ontzettend leuk. Nee, natuurlijk ken ik ze niet allemaal persoonlijk maar wel online. Dat is voor mij het nieuwe netwerken. Niet tijdens een traditionele netwerkbijeenkomst maar eerst online via Facebook of Instagram. Daarmee zeg ik niet dat live contact niet belangrijk is; na het Dutch Girlboss Festival organiseerden we een Sparkling Full-Moon Party als knallende afsluiter. Dat past meer bij mij, jurk aan, glitterpumps uit de kast en met elkaar bubbels drinken en elkaar beter leren kennen.
Wat zijn jouw tips voor ondernemers?
Dagelijks delen we super veel tips in de gratis Dutch Girlboss Facebook groep dus ik zou zeggen neem daar een kijkje voor meer tips. Hierbij alvast een aantal:
  1. Blijf jezelf altijd ontwikkelen, als jij stil staat, staat je business ook stil. (Nummer 1 oorzaak dat bedrijven niet groeien is dat de ondernemer niet groeit)
  2. Wees niet zo eigenwijs! Durf je uitdagingen onder ogen te zien en schakel hulp in. (Ken jij een groot bedrijf wat door 1 persoon wordt gerund?)
  3. Spreek met jezelf af dat je altijd door blijft gaan, ondanks tegenslagen. Dan ga je tegenslagen als leerpunten zien en denk je er niet bij na om op te geven.
  4. Benut de kansen van het internet.
Wie zou jij op deze pagina willen ontmoeten/voor willen stellen?
Marco Venema omdat ik vind dat hij een toffe business heeft en een goede vriend en familie is.
Tot slot
Wil jij in contact komen met Paulien of de Dutch Girlboss Academy? Dan kan je haar contacten via
Email:  support@ondernemerschap.nu
Facebook: www.facebook.com/groups/dutchgirlboss/
Instagram: @dutchgirlbossacademy
Wil je eerst wat meer lezen over wat zij allemaal doet?