Ontmoet, Sander Goedhart

Sander Goedhart. Sander is aangedragen door Ivo Bakker, een van de ondernemers die ik nog graag wil voor dit blog wil.
Ik heb Sander via LinkedIn benaderd met de vraag of hij mee wilde werken. Een week later zat ik bij hem aan tafel.

Wie ben jij?
Mijn naam is  Sander, samen met mijn vriendin heb ik 2 dochters en ik ben 41 jaar.
Ondernemer en mededirecteur van Mobility Car Lease.

Wat doe je precies?
Als operationeel directeur heb ik dagelijkse de leiding over Mobility Car Lease.
Het commerciële gedeelte valt onder mijn verantwoordelijkheid. De financiële verantwoordelijkheid  ligt bij Rob de Wit. Rob vervult daarnaast de rol van bestuurder.

Wat deed je hiervoor?
In 1999 ben ik gestart in de automotive branche. Eerst ben ik werkzaam geweest voor een autodealer. Daarna ben ik als accountmanager bij een leasemaatschappij terecht gekomen.

In 2007 ben ik samen met 2 anderen gestart met DLM, De Lease Maatschappij B.V. Mijn rollen binnen DLM waren Sales Manager en partner. Dit heb ik 12 jaar gedaan.

Rond mijn 40ste heb ik ontslag genomen. De vraag die mij bezig hield, zoals zovelen van deze leeftijd, wat wil ik nu eigenlijk? Ik heb een sabbatical genomen van 1 jaar en gebruikt om te genieten van mijn kinderen en wij hebben veel gereisd. In deze tijd heb ik ook mijn creativiteit ingezet en gebruikt om de plannen voor mijn huidige bedrijf te smeden.

Waarom ben je ondernemer geworden?
Naast een stuk zelfstandigheid, vind ik de vrijheid die bij het ondernemerschap komt erg fijn. Door mijn ervaring binnen meerdere facetten binnen de automotive branche, heb ik veel kennis van dit vak. Natuurlijk maak je meer uren als ondernemer en loop je meer risico’s, maar het doel is om financiële zekerheid op te bouwen voor mijzelf en mijn gezin.

Doordat ik mijn ‘werk’ gewoon echt heel leuk vind, voelt het niet als werk. Je hebt contact met verschillende mensen en op verschillende niveaus. Mijn plezier haal ik uit het oplossen van problemen op mobiliteitsgebied voor mensen en bedrijven. Daar word ik blij van! Ik ben heel dienstbaar ingesteld en sta altijd graag klaar om andere te helpen.

 

Wat vind je het leukste aan het ondernemerschap?
Het leukst vind ik dat ik invloed heb op alle facetten van een leasemaatschappij, waarbij ik het bedrijf zo in kan richten naar wat voor mij het beste werkt. Vrijheid dus.

Waar loop je tegen aan als ondernemer?
Tijd en vooral het gebrek er aan. Ik heb graag de eindcontrole. Alle facturen gaan langs mij; Ik registreer alles in het systeem, controleer het en scan het in naar de back office. De backoffice neemt wel veel uit handen als het gaat om onderhoudsafspraken en pechhulp, maar de kracht van Mobility Car Lease zit hem in het persoonlijke contact en dat kost tijd.
Ook moet ik wennen aan de verantwoordelijkheid die ik nu heb. Dat vind ik soms wel spannend. Het gaat bij een leasemaatschappij om behoorlijke bedragen.

 

Waarom kiezen mensen voor jou of jouw product?
Als leasemaatschappij kan je je bijna niet onderscheiden op product, wij kunnen allemaal de auto leveren die de klant wil. Je persoonlijkheid en je werkwijze die maken het uniek. In prijs wil ik me niet altijd onderscheiden door de goedkoopste te zijn. Ik wil alles kunnen regelen voor de klant. Wanneer de klant vraagt om een Ferrari voor een weekend, kan ik dit regelen. Ik heb een goed netwerk opgebouwd waar we tijdens de opstart met dit bedrijf proffijt van hebben. De financiering, het software en verzekeringmaatschappij komen vanuit mijn netwerk.

Wat zijn je dromen, wat wil je zakelijk nog bereiken?
Om een nog betere dienstverlening te bieden, moeten we groeien. Hiermee krijg je de scherpste rente en beste verzekeringspremies, beste inkoop deals, wat gunstig is voor de leasetermijn die mijn klanten betalen.

Heb je nog tips voor andere ondernemers?
Wees niet onzeker en sta achter de beslissing die je maakt. Slechte beslissingen bestaan niet.

Aan welke ondernemer geeft jij het interviewstokje door?
Pieter Rom Colthoff, eigenaar van o2Factoring.  

 

Contact gegevens:
Mail: sander@mobilitycarlease.nl
Website: www.mobilitycarlease.nl
LinkedIn: Sander Goedhart