Ontmoet, Tessa de Vries

Ik heb Tessa via Instagram ontmoet en gevraagd of zij mee wilde doen aan dit interview. Ik vind het superleuk dat ze ja heeft gezegd.

Wie ben jij?
Ik ben Tessa, 21 jaar. Woon in Eesveen, een klein dorpje in de provincie Overijssel. Ik heb de opleiding Small business en Retail Management gedaan. En ik werk als online zichtbaarheidsexpert, waarbij ik andere mensen help met online marketing en branding.   

Wat doe je precies?
Ik ben online zichtbaarheid expert. Ik adviseer andere ondernemers hoe zij hun online zichtbaarheid kunnen vergroten. Eind maart heb ik een online academie opgezet waar ik ondernemers leer hoe ze hun online-zichtbaarheid vergroten. Daarnaast ben ik bezig met het ontwikkelen van een begeleidingstraject van een aantal maanden waarbij we samen een online-marketing strategie opzetten.

Wat vooral belangrijk is, is dat ik het de ondernemers aanleer en niet uit handen neem. Uitbesteden is gewoon veel duurder en zelf doen is ook fijn voor de controle.

Wat deed je hiervoor?
Hiervoor online marketeer in loondienst en had mijn eigen bedrijf in fotografie. Ik maakte foto’s van ondernemers voor hun website. Hier ben ik ongeveer een jaar geleden mee gestart en ben ik in de wereld van vrouwelijke ondernemers terecht gekomen. Dit heeft mij ook doen beseffen dat ik meer wilde en heb ik in oktober 2019 de omslag gemaakt van fotograaf naar online zichtbaarheid. Want marketing en fotografie hangen samen. Wanneer je een goed vindbare website hebt zonder goede foto’s, nemen mensen je niet serieus en wanneer je goede foto’s hebt maar is je site niet vindbaar dan zien ze jou niet.

Waarom ben je ondernemer geworden?
Ondernemen vind ik leuk. Op mijn 15e tekende ik graag portretten en deed toen al opdrachtjes en verkocht deze tekeningen. Was altijd wel bezig met een klein handeltje opzetten waar ik ook maar van dacht dat het interessant kon zijn. Daarom ben ik ook die opleiding gaan doen. Hier wordt je alle aspecten van ondernemen geleerd of leiden van een bedrijf. En ik krijg gewoon veel energie van ondernemen.

Wat vind je het leukste aan het ondernemerschap?
Ik denk de uitdaging. En dat je werkt voor je eigen zaak. Je bent continu aan het groeien zowel op persoonlijk vlak als je onderneming zelf.  Daarnaast vind ik het heel fijn dat ik andere ondernemers  kan helpen met hun bedrijf. Daar krijg ik echt energie van.

Waar loop je tegen aan als ondernemer?
Afgelopen tijd voor al te weinig tijd. De combinatie van loondienst en het bouwen aan mijn eigen bedrijf zorgde dat ik tijd te kort kwam. Ik wilde meer doen dan de tijd die ik had. Dat was mijn grootste uitdaging tot nu toe. Inmiddels heb ik hierop gehandeld en heb ik ontslag genomen bij mijn huidige werkgever. Dus nog even doorzetten en dan heb ik veel meer tijd voor mijn bedrijf.

Waarom kiezen mensen voor jou of jou product?
Ik denk omdat ik brede kennis heb. Ik kan adviseren op verschillende vakgebieden en verschillende kanalen. Bij het ene bedrijf passen beter facebook adds en bij de ander doet SEA het juist goed.
Wat ik zie is dat veel gelijke ondernemers specifieke kennis hebben van SEO of SEA.
Ik heb me bewust breder ingelezen. Zo weet ik wat het beste voor een bepaalde ondernemer is. Ik heb geen tunnel visie.

(Even voor de mensen die het ook niet wisten, net als ik, Denise:
SEA zijn betaalde advertenties in Google. Je betaald per klik. Op kort termijn is dit handig maar duur. Staat wel gelijk boven aan bij Google.
SEO is gratis. Gaat om de manier hoe je je website inzet, je website snelheid,  link building. Dit is een langdurend proces van weken of maanden, voordat je boven aan in de Google resultaten komt.)

Wat zijn je dromen, wat wil je zakelijk nog bereiken?
Voor mij is het nu best wel spannend, omdat ik nu mijn baan heb opgezegd en dus geen vastigheid meer. Dat was eigenlijk mijn eerste droom en doel.

Voor nu wil ik vooral de focus leggen op de verdere groei van mijn bedrijf en hiermee zo veel mogelijk ondernemers helpen meer klanten te genereren middels online marketing.

Heb je nog tips voor andere ondernemers?
Ik ben nog jong en ben relatief nog een starter hoewel mijn bedrijf in korte tijd flink groeit. Ik voel me geen starter meer.

In het begin liep ik vooral  ik er vooral tegen het feit aan dat ik er helemaal alleen voor staan. Eigen beslissingen moeten nemen, geen vaste plek met mensen waar ik vragen kan stellen.

Ik heb vooral geleerd hoe je een netwerk om je heen kan opbouwen. Via Facebook groepen en communities zoals Business Babes of Dutch Girl Boss. Hier zitten heel veel vrouwelijke ondernemers, die heel veel kennis hebben. Je kunt hier altijd om hulp te vragen. Mij heeft het enorm geholpen mijn netwerk uit te breiden en heb ik geleerd dat je niet alles zelf hoeft te doen.

Wil je nog iets kwijt?
Check nu mijn site voor de Online academy. https://tessadevries.com/de-academy/ 
Ik ben ervan overtuigt dat het een meerwaarde zal zijn voor andere ondernemers die nu alleen bijvoorbeeld Facebook inzetten. Het is zo waardevol om meerdere kanalen in te zetten.

Aan welke ondernemer geeft jij het interviewstokje door? 
Charlotte van het Wout. Charlotte is een heel inspirerend en fijn persoon. Ik volg haar sinds ik met mijn eigen bedrijf gestart ben. Ze is een grote ondernemer dus ik denk wel lastig om te bereiken. (@celinecharlotte)

 

Contact gegevens:
Mail: tessa@tessadevries.com
Website: www.tessadevries.com
Instagram: tessadevries_com
Facebook: tessadevries.com